علمی تاریخی-قدیمی ترین موجود زنده جهان

 حضرت صادق (ع ) فرمود:اگر سوره حمد هفتاد بار بر مرده اى خوانده شود و روح به تن او باز گردد شگفت نیست .

 

دانشمندان اخیرا دریافته اند که کلونی های گیاهان دریایی ممکن است از گروه موجودات زنده کهن غول پیکر با قابلیت گستردگی تا حدود ۱۶ کیلومتر تشکیل شده باشند که از سن بیش از ده ها هزار سال برخوردارند.

به گزارش سه نسل به نقل از ایسنا، گیاه مورد نظر Posidonia oceanica نام داشته که از طریق گل دادن یا تولید کلونهایی از خود تکثیر می شود. این امر می تواند به ظهور موجوداتی منجر شود که بسیار بزرگ و کهن هستند.

این موجودات کلونال احتمالا قدیمی ترین و بزرگترین نمونه های حیات در جهان هستند. این در

حالیست که قارچ عسلی Armillaria solidipes تا ۸.۸ کیلومتر مربع و صنوبر لرزان (Populus tremuloides) تنها تا ۶ هزار تن رشد می کنند.

قدیمی ترین موجود زنده جهان + عکس

موجودات کلونال از یک ظرفیت خارق العاده برخوردارند که طی آن یک ژنوم کامل در میان نسل ها، بدون تغییر، منتقل شده و پایان پذیر نیست؛ اما نظریه جدید بر این اساس است که ژنوم یک موجود کلون در جریان فرایند نسخه برداری با جهش های جسمی تغییر کرده و بسیاری از آن طی نسل ها زایل شده و از بین می روند.

برای بررسی سال های حیات گیاه دریایی P. Oceanica، دانشمندان به تحلیل ۲۰ مرتع از این گیاه در یک حوزه ۳۵۰۰ کیلومتری در دریای مدیترانه پرداختند. تمام گیاهان کشف شده توسط این دانشمندان با هم همسان نبوده، اما کلونهای گیاه دریایی مد نظر دانشمندان گاه تا ۱۵ کیلومتر گسترده شده و از سن بیش از ۱۰۰ هزار سال برخوردار بودند.

الگوهای رایانه ای دانشمندان نشان داد که برخورداری Posidonia oceanica از شیوه گسترش مشترک منجر به مقابله آن با جهش های زیان آور و از محو شدن مورد انتظار خلاص شده است.

گیاهان دریایی اساس اکوسیستم های ساحلی هستند که ۲۰ سال گذشته با مشکلاتی از جمله کاهش سالانه پنج درصدی مراتع P. Oceanica روبه رو شده اند. نتایج این تحقیق در مجله PLoS ONE منتشر شده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد